En ung mand er død af stoffer

2018-05-12

En 17-årig mand fra Næstved erkender at have videresolgt det euforiserende stof MDMA.

Stoffet kostede en 15-årig ung mand fra Haslev livet, efter at han havde ligget på intensivafdelingen på Rigshospitalet.

Til gengæld nægter den 17-årige sig skyldig i at have forvoldt den unge mands død.

Det er kommet frem i den indledende del af straffesagen i Retten i Næstved i dag.

Anklagemyndigheden mener, at den 17-årige var såkaldt bagmand i sagen, og at han uagtsomt er skyld i den 15-åriges død. Det var nemlig ham, som videregav stoffet til en anden person, som 2. februar solgte det videre til to drenge fra Haslev.


SAGEN KORT

2. februar: To 15-årige fra Haslev køber stoffet MDMA - de bliver efterfølgende syge og indlagt på Køge Sygehus. Den ene af drengene erklæres hurtigt uden for livsfare, mens hans ven kommer i koma og efterfølgende overføres til Rigshospitalet.

4. februar: Politiet foretager anholdelser af henholdsvis manden, der angiveligt har solgt stoffet til drengene, og en 17-årig formodet bagmand. Sælgeren erkender at have solgt stoffet og løslades efterfølgende, mens den formodede bagmand varetægtsfængsles.
15. februar: Den 15-årige dør på Rigshospitalet , efter at han har kæmpet for sit liv i næsten 14 dage.
12. april: Den formodede bagmand tiltales. Anklagemyndigheden mener, at han har forvoldt den unge mands liv. Desuden tiltales han for at have sat to andres liv i fare og for at have solgt stoffer.
15. maj: Sagen mod den formodede bagmand kører i Retten i Næstved, og den er berammet til en dag. Sagen mod sælgeren kører ikke i dag, men i en separat sag.